Huvudmeny

2009-03-03 10:00

Prisbelönad professionsforskning på BHS


Marisa Ponti, doktorand vid BHS har fått en fin utmärkelse för sin artikel om samverkan för att överbrygga klyftan mellan forskning och praktik.

Artikel var publicerad i tidskriften Library management 2008. Utmärkelsen kommer från förlaget Emerald som nominerar ett antal artiklar från sina många tidskrifter. I år har Marisa Pontis artikel utsetts till Highly Commended Award Winner at the Literati Network Awards for Excellence 2009. Artikeln ingår i institutionens forskning om Collaboration med professor Diane Sonnenwald som handledare.

Artikeln har titeln “A LIS collaboratory to bridge the research-practice gap” och har utsetts eftersom den ansågs vara ett av de mest imponerande arbeten utgivarna sett under 2008. Artikeln beskriver collaboratorier, dvs organiserade samarbeten med teknikstöd över nätet, som virtuella lärandegrupper och beskriver hur detta kan tillämpas för konkret samarbete mellan forskare och praktiker inom det biblioteks- och informationsvetenskapliga området och hur metoden möjliggör för deras respektive kunskaper att framföras och integreras i gemensam problemlösning. 

 

Mer information om "the Awards for Excellence" kan hittas på följande sida:
http://info.emeraldinsight.com/authors/literati/index.htm

 

Text: Marissa Ponti och Lars Höglund

Publicerad av: Christina Kaspersen