Huvudmeny

2009-03-23 12:43

Uppskattad inspirationskväll


Drygt 160 sjuksköterskor från Västra Götalandsregionen besökte i torsdags Högskolan i Borås för en inspirationskväll med mat, mingel och föreläsning. Det är andra året i rad som Institutionen för vårdvetenskap anordnar eventet och årets inspiratör var läkaren och debattören Christina Doctare.

– Godhet kommer alltid tillbaka, säger Christina Doctare och 100-tals sjuksköterskor hummar instämmande.

Rubriken för inspirationsföreläsningen är ”Vägen till hälsa – det bästa av väst och det största av öst” och under den närmsta en och en halv timme kommer hon att ha hunnit avhandla allt från hjärnstress och Socialstyrelsen till kriget på Balkan för att slutligen knyta påsen med alternativ medicin i Indien. Och Christina Doctare rör sig otvunget mellan ämnen, tänker fritt och högt och publiken skrattar om och om igen.
– Vet ni vad skillnaden mellan Socialstyrelsen och kriget på Balkan är, frågar hon när hon berättat om sina erfarenheter som bataljonsläkare i Bosnien, och fortsätter: På Balkan visste man åtminstone var skotten kom ifrån. En våg av ljudligt skratt sköljer över den stora hörsalen.

Publiken sträcker på sig”Sträck på er” uppmanar Christina Doctare mitt i föreläsningen och publiken reser på sig och gör övningar.

 

 

Ingmarie SkarinKvällens kåserier var uppskattade.
– Hon utstrålar sådan kraft och jag fick energi av detta, säger Ingmarie Skarin, skolsköterska i Marks kommun.

 

 

 

 

 

BufféFörutom avkoppling har syftet med inspirationskvällen också varit att ge sjuksköterskorna möjlighet till nätverkande och vidareutveckling.

 

 

 

 

Helena Edvardsson och Maria GlemfältSyskonen Helena Edvardsson och Maria Glemfält var på inspirationskvällen redan i fjol och är nöjda med årets arrangemang.
– Det är en bra bredd på samtalsämnen och vi ser fram emot att komma nästa år igen.

 

 

 

 

 

Hiba Celik och Christina DoctareMingel fortsatte under kvällstimmarna och uppskattande besökare passade på att ställa frågor och umgås även med inspirationstalaren.

 

 

 

 

Text och foto: Belma Kratovic