Huvudmeny

2009-04-15 10:14

Välj framtid idag


Idag är sista anmälningsdag för dig som vill studera på högskolan i höst. Datorn är ett smidigt sätt för anmälan. Studera.nu har många användare. Förra året gjordes 95 % av anmälningarna över webbplatsen.

Alla har vi drömmar om vad vi vill göra och bli. Anmälan till högskolestudier är ett steg på vägen som ger möjlighet till självutveckling och ett intressant jobb. Slussarna för anmälan är öppna fram till idag. Förra året gjordes flest anmälningar genom studera.nu. Mer än fem miljoner personer anmälde sig därigenom.

Högskolan i Borås har sedan 2006 funnits på studera.nu.
– För det första är det en god informationskanal där alla lärosätens utbud är samlade. Det ger en övergripande och enhetlig bild av vad som erbjuds och man kan där följa sin anmälan från början till slut.
– För det andra är webbsidan mycket effektivare än förut. Studenter kan prioritera kurser och program i en anmälan och man blir antagen på endast en kurs eller ett program, till skillnad från tidigare då man kunde bli antagen på flera olika platser, säger Lucia Monastyrski på högskolans antagningsenhet.

Text: Patricia Ilin
Foto: Daniella Ferro och Anna Sigge