Huvudmeny

2009-08-28 10:19

Först ut att spika i höst


Det börjar bli trångt på de två björkstammarna i biblioteket. Avhandlingarna hänger tätt, men Åsa Söderlind hittar ett lämpligt ställe ganska högt upp på en av stammarna.

2009-08-27_asa_spikarKollegor från Institutionen Biblioteks- och informationsvetenskap/Bibliotekshögskolan och det nya forat för forskning har samlats för att bevittna när Åsa Söderlind spikar sin avhandling.

– Det känns väldigt roligt förstås att äntligen få spika avhandlingen. Det är skönt att den är klart, konstaterar hon med ett leende.

Spännande 70-tal

Titeln på avhandlingen är Personlig integritet som politik – debatt och diskussion i samband med tillkomsten av Datalag (1973:289). Att valet föll på just detta ämne var lite av en slump. Åsa Söderlind har undervisat i både informationspolitik och informationsjuridik och i dessa ämnen ingår bland annat integritetsskydd.

– Det är ett väldigt spännande område och jag vill gärna fördjupa mig mer. Det är en historisk undersökning som har sin utgångspunkt i 70-talet, en spännande period att forska kring.

Åsa Söderlind disputerar den 11 september kl. 13:00 i C402, Högskolan i Borås. Faktultetsopponent är Dr. Michael Kristiansson vid Danmarks Biblioteksskole.

Text och foto: Jennifer Liljenvald Tydén