Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Högskolan i Borås har förlängt gul nivå till och med 8 november. Gul nivå innebär att verksamheten fortgår men att fysisk kontakt ska minimeras så långt det är möjligt. Undervisningen sker på distans så långt det är möjligt. Håll dig uppdaterad.

2009-04-01 08:00

Fem lag från Borås i Teknik-SM


Konkurrensen är hård. 191 team från 21 universitet och högskolor deltar. På Högskolan i Borås ställer fem lag med ingenjörsstudenter upp i kvaltävlingen i Teknik-SM ikväll, onsdag 1 april.

Fem lag med studenter från Högskolan i Borås ger sig in i kampen om äran i Teknik-SM. Förra året delades segern mellan två lag, från Uppsala universitet respektive Chalmers tekniska högskola. I år blir konkurrensen hårdare om förstapriset – äran plus en Kinaresa.

– Det är tionde året i rad för Teknik-SM och hela 191 team har anmält sig till onsdagens lokala kvaltävlingar – det är rekord. Förra året var det bara 126. Nytt för i år är också att de som får högsta poängen på varje lärosäte vinner varsin minidator, säger projektledaren Elisabeth Arbin på Sveriges Ingenjörer.

Teknik-SM (Svenska Mästerskapet i Framtida Teknik) instiftades år 2000 och är den enda tävlingen där landets blivande ingenjörer och naturvetare kan utmana varandra i framtida teknik. Den arrangeras av Sveriges Ingenjörer i samarbete med bl.a. Saab AB, Sandvik, St. Jude Medical, Akzo Nobel, Vinnova, och IVA.

Onsdag 1 april kl 18-21: Webbaserade kvaltävlingar i datasalar på 21 tekniska högskolor och universitet. Sammanlagt 191 team, med tre deltagare i varje. En knapp kvart efter att kvalen är klara får lagen de preliminära resultaten.

Följande orter deltar: Luleå, Umeå, Sundsvall, Gävle, Borlänge, Karlstad, Borås, Trollhättan, Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Örebro, Stockholm (KTH), Linköping, Norrköping, Skövde, Göteborg (Chalmers), Jönköping, Växjö, Halmstad, Lund.

Solveig Klug