Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Med anledning av rekommendationerna från regeringen har Högskolan i Borås ställt om till undervisning på distans, så långt det är möjligt. Detta gäller till terminsslut den 7 juni. Håll dig uppdaterad.

2009-08-11 08:00

Examensstudenterna tar plats - i Göteborg och Stockholm


I början av juni kunde boråsarna ta del av modedesignernas visionära kollektioner på Simonsland. Nu är det Göteborg och Stockholms tur. Den 12 augusti intar Textilhögskolans examensstudenter Götaplatsen i Göteborg.

”Magnifikt, kaxigt och visionärt” var orden som beskrev visningen i våras när studenterna bjöd på en spännande blandning.  Evelina Bryngelssons kollektion är exempelvis ett undersökande av det egna privata utrymmet och dess uttryck medan Anna Lidström baserat sin kollektion ”While waiting to die” på ett smärtsamt minne när hennes mamma gick bort. Clownen står som symbol för det som finns bakom leendet. Även Karin Bäckström skiljer sig åt genom sitt tvådelade projekt som dels består av kläder, dels av musik. 
– Allas kollektioner är experimentella och vi har väldigt individuella intryck, säger Karin Bäckström.

Efter visningen är det mingel och vernissage med modeller och designers på Bygget, Röhsska museet. Plaggen kommer också finnas utställda på museet under hela ”Kulturkalaset” 11-16 augusti.

Därefter är det stockholmarnas tur att få se av visningen på hotell Scandic Malmen den 20 augusti. 

Karin Bäckströms kollektion
Bilden ovan: Karin Bäckströms kollektion. 

Fakta:

Göteborg: Visning kl. 18:30 på Stora Scenen, Götaplatsen. Mellan den 11-16 augusti anordnas workshops för allmänheten. Läs mer här. (http://www.designmuseum.se/kulturkalaset09.htm)

Stockholm: Visning kl.20:00 vid lilla hotellbaren på Scandic Malmen. Insläpp och mingel från kl. 19:00

Text: Therese Rosenblad
Foto: Lars Hallnäs