Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Högskolan i Borås har förlängt gul nivå till och med 8 november. Gul nivå innebär att verksamheten fortgår men att fysisk kontakt ska minimeras så långt det är möjligt. Undervisningen sker på distans så långt det är möjligt. Håll dig uppdaterad.

2009-08-25 10:19

Nya studenter tar plats i Borås


Nu väntar två intensiva introduktionsveckor för alla nya studenter. Aktiviteter som brännbollsturnering, fika med en fadder, poolparty och finsittning står på programmet. Dessutom hålls en Studenttorsdag med Miss Li på Stora Torget.

2009-08-24-Introduktionsdagen-018Traditionsenligt inleddes introduktionen med samling på Stora Torget på kl. 8 i går morse. Efter information av studentkåren lotsades studenterna med hjälp av faddrar och rep till högskolan. Det var en intensiv första dag. Presentation i Folkan med rektor och studentkåren. Dessutom skulle det praktiska fixas, som passerkort och bibliotekskort.

 

 

 2009-08-24-Introduktionsdagen-070Högskolan bjöd på lunch i solskenet. Under de två introduktionsveckorna ger studentkåren de nya studenterna möjlighet att bekanta sig med Borås, högskolan och med varandra. Här finns schemat för de två veckorna. 

 

Film från första dagen

Studenttorsdag


2009-08-25MissliDen 27 augusti är det dessutom Studenttorsdag i Borås. Då har affärerna kvällsöppet och det blir både modevisning och uppträdande på Stora Torget. Helena Quist, student på Textilhögskolan visar upp delar av sin prisade kollektion som hämtat inspiration av kulturer från hela världen och kl. 20:00 ställer sig Miss Li på scen. 

Text: Jennifer Liljenvald Tydén
Foto: Belma Kratovic