Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Med anledning av rekommendationerna från regeringen har Högskolan i Borås ställt om till undervisning på distans, så långt det är möjligt. Detta gäller till terminsslut den 7 juni. Håll dig uppdaterad.

2009-12-14 10:37

Allt fler studenter väljer Högskolan i Borås


Lite över 11 600 anmälningar har hittills gjorts till kurser och program vid Högskolan i Borås, vilket är en ökning med drygt 1000 sedan förra året.
– Det kan bero på lågkonjunkturen, att det är svårt att få jobb och då väljer folk att studera istället, säger Ulrika Bernlo, studieadministrativ samordnare på Högskolan i Borås.

Högskolan i Borås är en allt populärare högskola att studera på. Vårterminen 2008 antogs 2016 individer till kurser och program, nu är den siffran 2997.

Även antalet anmälningar har alltså ökat, men det är fortfarande samma utbildningar som tidigare som lockar studenter till sig.
– Sjuksköterskeprogrammet är populärast, där har vi 1000 reserver, säger Ulrika Bernlo.

Antagningsbeskeden kom i början av december och den som har blivit antagen måste tacka ja till sin plats senast 21 december, annars går platsen till någon annan.

Det finns fortfarande kurser att söka på Högskolan i Borås, framförallt inom informatik. Man anmäler sig via studera.nu.

Text: Kristoffer Lidén
Foto: Patrik Johäll