Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Högskolan i Borås har förlängt gul nivå till och med 8 november. Gul nivå innebär att verksamheten fortgår men att fysisk kontakt ska minimeras så långt det är möjligt. Undervisningen sker på distans så långt det är möjligt. Håll dig uppdaterad.

2009-12-01 17:00

Dags att lämna över – Jan-Erik Holgersson går i pension


Efter nio år tackar Jan-Erik Holgersson för sig i sin roll som lärare på Institutionen Ingenjörshögskolan. I måndags gjorde han sin sista arbetsdag innan han gick på långledigt. Då var det nämligen dags att gå i pension.

Jan-Erik Holgersson lämnar efter 9 år Ingenjörshögskolan efter att ha gjort två års övertid innan pensionsdags. Han fyller i dagarna 67 år.

Han har jobbat som fysiklärare och framförallt undervisat studenter på teknisk och tekniskt/naturvetenskapligt basår. Han byggde upp och strukturerade det fysiklabb som togs i bruk för ett par år sedan och har lagt mycket själ och engagemang i sitt arbete.

Jan-Erik Holgersson.Totalt har Jan-Erik Holgersson varit läraryrket trogen i 43 år. Åren innan han fick anställning på högskolan verkade han som lärare i Ulricehamns kommun.

- Jag är tacksam för att jag fick chansen att komma in och jobba här på högskolan de sista åren, säger han.

- Nu väntar en ny tid med att bland annat bistå sönerna med att tapetsera om och annat pyssel med hus och inte minst att ägna sig åt det stora fritidsintresset, att spela golf när vädret tillåter.

Hans Björk tackade för alla de fina år som Jan-Erik hållit ställningarna som fysiklärare.

 

Text och foto: Solveig Klug