Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Med anledning av rekommendationerna från regeringen har Högskolan i Borås ställt om till undervisning på distans, så långt det är möjligt. Detta gäller till terminsslut den 7 juni. Håll dig uppdaterad.

2009-02-09 10:40

Händelserik STARKdag


Bandet klipptes och STARKdagen invigdes den 5 februari 2009 tidig förmiddag. Lokalerna i Högskolan i Borås fylldes snabbt av besökare vilka kunde ta del av ett brett utbud av företag och organisationer samt olika typer av aktiviteter. På kvällen delades dessutom samverkanspriser för 2008 ut.

Rektor Lena Nordholm inviger STARKdagenKårordförande Lars Hedegård inledde med ett tal i vilket han framhöll att arbetet bakom STARKdagen gjort honom stolt. Ordet gav han därefter till rektor Lena Nordholm som välkomnade alla besökare och klippte invigningsbandet.

Något för alla

Mässan uppskattades av många besökare och montrarna stod aldrig tomma. Inte minst dyrkades chokladfontänen och gratis klippning. Gymnasieelever såväl som studenter, lärare och övriga vandrade mellan montrarna. Det som utmärktes främst var direktregistrering, menade några gymnasieelever från John Bauergymnasiet i Borås.
– Det är väldigt givande att gå runt. Vi ser vad det finns att välja bland; vad folk är intresserade av och därmed vad vi behöver inrikta oss på, sade Johanna Jönsson, en av John Bauer eleverna.

Stort intresse för nätverkande


Kontaktknytande vid chokladfontänenMånga passade på att knyta kontakter, men även söka sommarjobb, extrajobb, tillsvidareanställning och praktik. Ulricehamns kommun och Sveriges Tekniska Forskningsinstitut (SP) var några som var eftertraktade.

– Vi var med förra året också, men den här gången är det bättre. Det är en mer passande målgrupp, det vill säga fler studenter. Det som varit kul är att en del utbytesstudenter har kommit fram och sökt sommarjobb, säger Christina Johansson från Ulricehamns kommun.

– Det passerar väldigt mycket folk och många återkommer då de är intresserade. Många har sökt extrajobb och ställt många frågor, vilket vi absolut uppskattat, säger Therése Ljungdahl från SP.

Nyblivande alumner

På mässan fanns även tre lounger med tre olika teman. Studenter hade då tillfälle att sätta sig ned och ta en fika, ställa frågor och ta en paus från nätverkandet. Alumn var temat på högskolans lounge där nuvarande studenter eller före detta studenter på Högskolan i Borås kunde registrera sig i Alumni-nätverket, ställa frågor om Alumniverksamheten, följa twitter på storskärm från en föreläsning av Camilla EskilssonVD:n och grundaren av StudentConsulting Tobias Lindfors eller bara gotta sig med en kopp nypressad kaffe och en bit choklad.

Camilla Eskilsson, 46 år, lärare på Högskolan i Borås var en av dem som registrerade sig.

– Jag blev intresserad av vad ordet betyder. ”Alumn” är ett konstigt ord, vilket man inte hört förut och visst blev jag nyfiken. Jag tänkte att det hade varit kul att hänga på. Att få hjälp med vidareforskning, skriva CV:n och få kontakter är jag mest intresserad av.

Prisutdelningar

När kvällen närmade sig var det först dags för mingel för utställare och värdar och därefter inträdde banketten som var till för alla engagerade på skolan. Banketten hölls på Grand Hotel och bestod av underhållning, tacktal samt prisutdelning av samverkanspris 2008 med motiveringar.

Det interna priset gick till medarbetaren Jan Carlsson från Textilhögskolan vars centrala delar av motivering löd ”Genom sina insatser skapar han fruktbar samverkan med både företag, branschorganisationer och media samt med utländska universitet”. Hans Karlsson från Mark fick det externa samverkanspriset. Motiveringen löd ”Han är en mycket god ambassadör för högskolans forskning gentemot företag i Mark och Sjuhärad”.

Pristagare STARKdagen 2009

Även studenterna Andreas Hult ordförande respektive Andreas Swedberg vice ordförande på Borås University Finance Society fick pris med motivering: ”Ett aktivt arbete bedrivs inom BUFS, för att högskolans studenter ska förberedas bättre inför arbetslivet”.

Text: Patricia Ilin
Foto: Patricia Ilin och Annie Andréasson