Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Med anledning av rekommendationerna från regeringen har Högskolan i Borås ställt om till undervisning på distans, så långt det är möjligt. Detta gäller till terminsslut den 7 juni. Håll dig uppdaterad.

2009-01-23 13:44

Lärarstundenter tog examen


Det var en lycklig skara studenter från Högskolan i Borås som tillsammans med anhöriga befanns sig på Sagateatern den 16/1 då det var dags för examenshögtid. Närmare 160 lärare med olika inriktningar examinerades och på programmet fanns det en härlig blandning av både humor och allvar.

Universitetsadjunkt Mariann Bourghardt som ledde avslutningsceremonin började med att välkomna alla närvarande. Därefter bjöds det på vacker musik framförd av Johan Bredberg, följt av ett stämningsfullt tal av Prefekt Anneli Schwartz, som började med att byta ut epitetet ”studenter” till ”kollegor” och talade bl a. om hur deras tid på Högskolan i Borås hade utvecklats. Universitetsadjunkterna Ann Brorman och Mats Andersson tog därefter vid och höll två uppskattade tal. Avslutningsvis blev det mer sång och musik, denna gång av Universitetslektorn Jörgen Larsson.

Även i Varberg fanns det anledning att fira, där examinerades 30 lärare varav alla har fått jobb. Nu väntar ett spännande yrkesliv som lärare och nya lärarstudenter med inriktning förskola och förskoleklass fyller de tomma korridorerna från och med den 21 januari 2009!startbild_ny

Text & Foto: Tobias Prodan