Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Med anledning av rekommendationerna från regeringen har Högskolan i Borås ställt om till undervisning på distans, så långt det är möjligt. Detta gäller till terminsslut den 7 juni. Håll dig uppdaterad.

2009-01-28 13:40

På väg mot Campus Bangkok


Ett eget campus i Bangkok är inte så långt bort som det låter. I dagarna pågår förhandlingar mellan Högskolan i Borås och AIT, Asian Institute of Technology. - Vi räknar med att de första ingenjörsstudenterna från Borås studera på AIT och Campus Bangkok våren 2011, säger Hans Björk, prefekt för Institutionen Ingenjörshögskolan.

Just nu befinner sig Hans Björk tillsammans med Roy Andersson, programansvarig för den nya utbildningen Internationell affärsingenjör, i Thailand. Strax utanför Bangkok ligger AIT, ett universitet med studenter från hela världen. Närmare ett 50-tal länder finns representerade på campus.

– Våra planer är att starta ett Campus Bangkok, dit studenter från Ingenjörshögskolan kan åka för att studera och ta del av en mångkulturell, internationell utbildning. AITs läge, mitt i Sydostasien, är perfekt om man vill skapa nätverk och knyta viktiga kontakter inför framtiden, konstaterar Hans Björk.

– Den internationella affärsingenjören är en utbildning för framtiden. Vi tror att globaliseringen i samhället betyder allt mer och vi vill att våra studenter är väl rustade när de går ut i arbetslivet, tillägger Roy Andersson.

Roy Andersson och Said Irandoust AIT:s rektor, Said Irandoust, är positiv till ett samarbete. Här går han igenom upplägget av den internationella affärsingenjörsutbidlningen tillsammans med Roy Andersson.

– Vi kan erbjuda de svenska studenterna erfarenheter från Asien som de inte kan få i Sverige, men som är till stor nytta, menar han och tillägger:

– Här möts de av en internationell atmosfär med studenter från många olika länder.

Professor Sudip K. Rakshit och Hans Björk.Professor Sudip K. Rakshit talar med Hans Björk kring forskningsområdet Waste Refinery.

Satsningen på Campus Bangkok är långsiktig. Diskussionerna kring samarbetet och vad det ska innefatta kommer att fortsätta under veckan och på lördag slutför man avtalet med AIT. Professorer och doktorer har deltagit vid diskussionerna för att se vilka möjligheter man har att samarbeta. Även inom vissa masterutbildningar planerar Ingenjörshögskolan att utlandsstudier vid AIT ska ingå i framtiden.

Text och foto: Jennifer Liljenvald Tydén