Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Med anledning av rekommendationerna från regeringen har Högskolan i Borås ställt om till undervisning på distans, så långt det är möjligt. Detta gäller till terminsslut den 7 juni. Håll dig uppdaterad.

2009-07-15 09:30

Nyantagna studenter rings upp och välkomnas


Ett tjugotal av högskolans studenter har under veckan ringt upp och välkomnat de nyantagna studenterna till Högskolan i Borås. Syftet är att hjälpa de nyantagna med enkla praktiska frågor.

Alla som har blivit antagna till högskolans program på grundläggande nivå kan under den närmaste tiden komma att bli uppringda av högskolans nuvarande studenter. Förutom att hälsa de nyantagna välkomna, är tanken också att kunna ge utrymme för praktiska frågor om utbildningen och studentlivet.

2009-07-15_studentringJProjektet som går under namnet ”Studentring” är en tjänst som högskolan erbjudit under ett antal år nu och har också visat sig vara uppskattat av dem som blir uppringda.
– En del av dem har inte hunnit se sitt antagningsbesked än så de blir väldigt glada när vi berättar att de har kommit in, säger Johan Magnusson som studerar till bibliotekarie och för andra år i rad är en av studentringarna som ringer till nyantagna på Institutionen Biblioteks- och informationsvetenskap/Bibibliotekshögskolan.

 

Trevligt med en röst

2009-07-15_studentringNÄven Natalie Lundqvist som studerar till sjuksköterska och ringer till studenter antagna till sjuksköterskeprogrammet har märkt att de flesta blir väldigt positivt överraskade.
– Först blir de lite tagna på sängen, sen kommer de igång med fler och fler frågor om allt från kurslitteratur till kåravgifter. Man märker att de uppskattar samtalet.

På frågan om varför hon själv har valt att jobba med Studentring, svarar hon energiskt:
– Jag tycker att det är tillfredsställande att kunna ge en bra start och leda in i studentlivet.

Studentringarna svarar inte på frågor som rör studievägledning, utan hänvisar istället till de respektive institutionernas studievägledare.

Text och foto: Belma Kratovic