Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Högskolan i Borås har förlängt gul nivå till och med 8 november. Gul nivå innebär att verksamheten fortgår men att fysisk kontakt ska minimeras så långt det är möjligt. Undervisningen sker på distans så långt det är möjligt. Håll dig uppdaterad.

2009-06-10 07:48

Inget slut för Näktergalsprojektet


Första omgången i projektet Näktergalen är över och för några veckor sedan sa mentorer och barn hejdå till varandra. Men redan nu pågår arbetet med att hitta nya deltagare till nästa omgång av Näktergalen som startar i höst.

Söndagen den 10 maj slutade första omgången barn och mentorer i Näktergalen. Avslutningen hölls på högskolan där en livs levande trollkarl dök upp. Träffen var mycket uppskattad av både mentorer och barn.

2009-06-16_Naktergalen009_redigerad

Under våren har rekryteringen av nya studenter pågått.
– Just nu gör vi intervjuer med de studenter som har anmält att de vill bli mentorer till hösten, berättar Kicki Player Pellby, projektledare för Näktergalen.
– Intresset för att vara med är stort från såväl studenter som barn på de skolor vi samarbetar med; för närvarande Särlaskolan, Fjärdingsskolan, Ekarängskolan och Sjöboskolan.

2009-06-16_Naktergalen_carolineUnder året har vi följt Caroline Svan, student vid Institutionen för pedagogik, som varit mentor åt Max. Hon är väldigt glad över att haft förmånen att få medverka i Näktergalen. Det bästa är den kunskap hon tagit till sig.
– Eftersom jag studerar till förskollärare har det varit kul och intressant att få ta del av ett barns idéer på riktigt och inte bara genom kurslitteraturen.

Tiden i projektet har gått snabbt och hon är lite förvånad över hur fort det gick för henne och Max att bli kompisar.
– Det har varit en lärorik tid med många roliga stunder tillsammans med Max. Många goa skratt och roliga träffar, minns hon.
– Jag kommer inte att träffa Max i framtiden, men han kommer alltid att finnas kvar i mina tankar.

Text: Jennifer Liljenvald Tydén
Foto: Kicki Player Pellby