Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Med anledning av rekommendationerna från regeringen har Högskolan i Borås ställt om till undervisning på distans, så långt det är möjligt. Detta gäller till terminsslut den 7 juni. Håll dig uppdaterad.

2009-05-26 15:00

Pedagogiska textilier på Sandgärdet


På torsdag den 28 maj tar textilier i alla färger och former över vardagsrummet utanför högskolans bibliotek. Lärarstudenter med inriktningen lärande genom textil ställer då ut vårterminens arbeten.

Från och med torsdag den 28 maj och efterföljande vecka kan besökare på Sandgärdet bli inspirerade av pedagogiska textilier.
– Genom utställningen vill vi att besökarna ska få upp för andra sätt att arbeta pedagogiskt med barn, säger Helene Jonsson, lärarstudent med lärande genom textil som inriktning.

– Textil i skolan behöver inte enbart handla om syslöjd. De kan lära sig så mycket mer genom textilerna, som matematik och språk.

Ungefär 25 studenter har haft inriktningen ”lärande genom textil” och det är deras arbeten från vårterminen som nu ställs ut utanför högskolebiblioteket från 28 maj -5 juni.

2009-05-26_ped_tex_vantan

Text och foto: Therese Rosenblad