Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Med anledning av rekommendationerna från regeringen har Högskolan i Borås ställt om till undervisning på distans, så långt det är möjligt. Detta gäller till terminsslut den 7 juni. Håll dig uppdaterad.

2009-03-11 09:15

Lyckat kunskapsäventyr för gymnasieelever


400 elever från regionala gymnasieskolor strömmade in på Högskolan i Borås den 5 mars för att uppleva ett efterlängtat kunskapsäventyr med pröva på-aktiviteter.

Högskolans studievägledare, Kiki Henrysdotter, och karriärvägledaren Susanne Håkansson informerade då eleverna genom ett rollspel om vem som kan studera på högskolan och vilka skillnaderna är jämfört med gymnasiet. 

Entusiastiska elever valde bland nio programpass som innehöll allt från hur man kan lyckas med högskolestudierna till vad polymerer är för något och hur man med hjälp av datorer kan lösa olika problem.

Gymnasieelever lär sig skala apelsiner med hjälp av enzym.

På Ingenjörshögskolan fick eleverna bland annat testa hur man skalar apelsiner med hjälp av enzym, en metod som används industriellt, och hur man idag använder 3D-CAD som ett viktigt hjälpmedel vid husbyggen.

Text och foto: Solveig Klug