Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Med anledning av rekommendationerna från regeringen har Högskolan i Borås ställt om till undervisning på distans, så långt det är möjligt. Detta gäller till terminsslut den 7 juni. Håll dig uppdaterad.

2009-09-22 10:41

Dags för ForskarFredag!


Nu är det dags igen. Evenemanget äger rum fredag den 25 september och på programmet står bl. a. mattesafari, öppet hus på Navet i Borås, affischtävling/vernissage och inslaget "Låna en forskare" från Högskolan i Borås - där Kerstin Frändin, vetenskaplig ledare vid FoU Sjuhärad Välfärd är utlånad.

Fredagen den 25 september 2009 har utlysts som Researchers’ Night av EU-kommissionen. Runt om i hela Europa erbjuds hundratals aktiviteter som ska visa hur spännande och  kul forskning är. Målgruppen är den breda allmänheten, inte minst barn och unga. Evenemangen kommer att innehålla experiment, workshops, prova-på-aktiviteter, vetenskapsshower, utställningar, science cafés och många andra möjligheter att möta forskare.

Genom att låta allmänheten möta forskare på nya, innovativa sätt och under festliga former vill Researchers’ Night förmedla att forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb.

Researchers’ Night arrangerades första gången 2005 runt om i Europa och på en rad orter i Sverige. Sedan 2006 har de svenska aktiviteterna knutits samman under det gemensamma namnet Forskarfredag och koordinerats av föreningen Vetenskap & Allmänhet, VA. Arrangemangen stöds ekonomiskt av EU-kommissionen, KK-stiftelsen, Stiftelsen för Strategisk Forskning, Vetenskapsrådet och VINNOVA, och lokalt av många fler finansiärer och medarrangörer.

I Borås medfinansieras projektet av Västra Götalandsregionen, Borås Stad, Borås Tidning, Navet och Studentkåren i Borås. Från FoU Sjuhärad Välfärd medverkar Kerstin Frändin, vetenskaplig ledare, under inslaget "Låna en forskare". Hon föreläser under rubriken ”Hälsa och form på äldre dar”.

Läs mer på webbplatsen

Text: Marie Wikström