Huvudmeny

2010-01-26 07:28

Lekfullt inslag till Almedahls award


Ett lekfullt och klurigt mattmodulsystem för barn. Det är de blivande textildesignerna Eva Holfves, Ingrid Perssons och Karin Edmans tävlingsbidrag till Almedahls Award. Om deras förslag vinner gehör hos juryn får de svar på vid möbelmässan i februari.

hoppfulla textildesignersI slutet av november arbetade de tre studenterna på textildesignutbildningen frenetiskt med att sammanställa prototypen som de skulle skicka in som gemensamt tävlingsbidrag.  Modulsystemet, innehållande delar på 1x1 meter, bygger på att barnet kan lyfta på flikar och vika tredimensionella former. Under flikarna kommer nya spännande mönster fram.

– Vi har tänkt att det ska fungera som ett lekfullt inslag i den offentliga miljön. Ett redskap som man kan ha i bibliotek eller väntrum, där barnet och en vuxen kan sitta ner tillsammans och testa sig fram, säger Eva Holfve.

På prototypen finns exempelvis vikningar som kan bli en pyramid eller ett spår för att köra bilar på. Det är bara att låta fantasin flöda. 

Möbelmässan arrangeras den 9-13 februari.

Almedahls Award är en årligen återkommande tävling öppen för studenter som studerar design eller arkitektur på universitetsnivå eller max två år efter utbildning på samma program. Vinnaren av Almedahls Award på 25 000 SEK utses av namnkunnig jury och delas ut för att uppmuntra unga designers som arbetar med textil. 

Text och foto: Annie Andréasson