Huvudmeny

2010-11-25 14:26

Många tips på utbildningsmässa


När Sacos utbildningsmässa slog upp dörrarna i Malmö fanns Högskolan i Borås på plats. Den ena väggen i montern fylldes ganska snabbt av besökarnas boktips, en tävling som lockade många deltagare.

På mässan i Malmö fanns Institutionen biblioteks- och informationsvetenskap/Bibliotekshögskolan och Institutionen Textilhögskolan på plats och det var många mässbesökare som ville veta mer om bibliotekarieutbildningen och de textila utbildningarna. Men även andra utbildningar i Borås lockade. Studentambassadörerna Kristin Persmo och Kim Phan jobbade i montern och besvarade frågor besökarnas frågor.

Kristin Persmo och Kim Phan– Det är jättekul att få berätta för andra om hur det är att vara student, konstaterar Kristin Persmo, som själv går webbredaktörsutbildningen.
– Jag trivs så bra på Högskolan i Borås. Att komma ut på mässor är ett sätt att träffa nya människor också och det är en bra erfarenhet.

Kim Phan som utbildar sig till textilingenjör håller med.
– Det interna nätverk man får som studentambassadör är en tillgång. Det är både kul och nyttigt att lära känna studenter från andra institutioner.

– ­Att vara studentambassdör är även en merit för framtiden, nu kan vi visa i våra CV att vi har engagerat oss under studietiden.

Catrin Frid och Isabella Ljungberg i högskolans monter
Catrin Frid och Isabella Ljungberg går naturvetenskaplig linje i Lund.

– Det är ganska svårt att veta vad man ska göra i framtiden. Vi funderar på sjuksköterskeutbildning eller kanske något inom arkitektur. Det är bra att gå runt på mässan och höra vad alla har att erbjuda. Vi kände faktiskt inte till Högskolan i Borås.

Gustav Rydell och Max Johansson
Gustav Rydell, estetisk linje inriktning musik, besöker mässan tillsammans med Max Johansson, naturvetenskaplig linje inriktning musik.

– Skolan tog med oss hit i dag och det var faktiskt ganska bra. Vi visste inte så mycket om högskolestudier innan vi kom till mässan, men nu har vi bättre koll.

Text och foto: Jennifer Tydén