Huvudmeny

2010-02-01 13:45

Höstens katalog är här


Studentstaden Borås tar plats i höstens utbildningskatalog. Dessutom kan man hitta intressanta intervjuer med nyutexade studenter som fått sitt första jobb. Givetvis är katalogen fylld av utbildningar. I höst kan man välja mellan 82 program och 167 kurser.

Katalogens omslagMåndagen den 1 februari är det premiär för utbildningskatalogen, som tryckts i 20 000 exemplar. Den innehåller utbildningar som startar hösten 2010 vid Högskolan i Borås.

– Precis som inför varje år har vi gjort en del förändringar i katalogen, både vad gäller utseende och innehåll. Tanken är att den ska ha en tilltalande layout, men samtidigt vara tydliga och överskådlig. I år har staden Borås lyfts fram lite extra. Dessutom har vi gjort intervjuer med studenter som precis har börjat sitt första jobb efter examen, säger Jennifer Liljenvald Tydén som tillsammans med Annie Andréasson varit projektledare för katalogen.

Nya utbildningar

Hösten 2010 erbjuder högskolan ett gediget utbildningsprogram. I katalogen presenteras 82 program och 167 kurser.

Nya utbildningar för i år är:

- Administratörsprogrammet 120/180 högskolepoäng (tidigare Administratör i offentlig verksamhet 120 högskolepoäng)

- Lärare för grundskolans senare år – matematik och specialpedagogik samt svenska och specialpedagogik

- Magisterprogram i vårdvetenskap med inriktning mot akutsjukvård, 60 högskolepoäng

- Webbredaktör, påbyggnad till kandidatexamen, 60 högskolepoäng

För första gången kommer inte katalogen att skickas ut till avgångselever på gymnasiet i regionen. Däremot kommer ett vykort att skickas ut där det finns information om hur man kan beställa katalogen via SMS. Katalogen finns även att beställa på högskolans webbplats. Samtliga utbildningar finns på www.hb.se

Sista anmälningsdag är den 15 april och anmälan görs via studera.nu

Text: Jennifer Liljenvald Tydén