Huvudmeny

2010-02-11 08:37

Sneak peek of the week


Gymnasieelever har under våren möjligheten att få en privat guidad visning av Högskolan i Borås genom Sneak peek of the week. Therese Ärlegård från Kumla är en av dem nappat på erbjudandet.
– Det har varit intressant. Jag ville passa på att besöka Institutionen Bibliotek och Informationsvetenskap/Bibliotekshögskolan för jag har nästan bestämt mig för att studera här.

Högskolan i Borås satsar på att ge gymnasieelever ett mer personligt bemötande och öppnar dörrarna till en värld som kan upplevas som stängd, säger Fredrik Barkman, som arbetar med projektet.
– Det här är en bra chans för eleverna att få se högskolan med egna ögon, istället för att vi åker ut till skolorna och berättar om den. Självklart har vi skolbesök också, men vi ville ha ett komplement till det här på högskolan.

Positiv word of mouth

Besökarna får en rundvandring på högskolan och sedan hålls en workshop på den institution som eleven vill titta närmare på. Therese Ärlegård kom ända från Kumla för att titta på Institutionen Biblioteks- och Informationsvetenskap/Bibliotekshögskolan.
– Jag ville se hur bibliotekarieprogrammet ser hur för jag har nästan bestämt mig för att läsa här. Det har varit intressant och jag har fått väldigt många nya intryck.

Tror du att du kommer börja studera på Högskolan i Borås till hösten?

– Ja, det tror jag. Jag ville mest ha en bekräftelse på hur det såg ut här.

Det är första gången som Högskolan i Borås gör ett projekt som det här och målet är att skapa positiv word of mouth.
– Vi vill att de elever som kommer hit ska gå tillbaka till sin gymnasieskola och prata gott om oss. Vi ska också öka andelen förstahandssökande till Högskolan i Borås, säger Fredrik Barkman.

Kommer ni att lyckas?

– Jag är övertygad om det. Det är första gången vi gör det, så det är klart att det blir en inkörningsperiod. Men vi har 5-10 besökare per gång vilket är både rimligt och lagom, eftersom det blir ett väldigt personligt bemötande och fokus på den enskildes behov, avslutar Fredrik Barkman.

Läs mer om Sneak peek of the week.

Text och foto: Kristoffer Lidén