Huvudmeny

2010-02-12 14:05

bX - rekommenderar artiklar


Fr.o.m årsskiftet har BLR skaffat ett abonnemang på rekommendationstjänsten bX. Tjänsten rekommenderar artiklar på basis av den du sökt fram och visar artiklar som andra också varit intresserade av.

bX är integrerat i SFX så när du sökt i en databas och klickar på SFX-knappen för att se om artikeln finns i fulltext visas eventuella rekommendationer till andra artiklar. bX bygger på rekommendationer från en internationell bas. Tillgången till rekommenderade artiklar via bX varierar från ämne till ämne. Det är också så att artiklarna behöver ha varit i omlopp en tid för att ge resultat vilket innebär i normalfallet att det finns fler rekommendationer till artiklar som varit publicerade något eller flera år.

Skärmklipp från SFX-menyn med bXRekommendationerna i bX skapas av användare och fungerar ungefär som hos Amazon: "Användare intresserade av denna artikel visade också intresse för följande artiklar".

Vill du testa bX så gör en sökning på valfritt ämne i någon databas. I träfflistan klickar du på SFX-knappen. Förhoppningsvis finns det rekommenderade artiklar till just den artikel du valt.

Hittar du ingen artikel med rekommendationer kan du prova länken nedan:
- Testpost för bX

Vill du läsa mer om bX finns information på Ex Libris webbplats: bX Recommender Service: Overwiev

Text och bild: Klaz Arvidson