Stora jobbmöjligheter för Textilhögskolans studenter

Sexton företag, såsom Åhléns, J.Lindeberg, Bruuns Bazaar och nelly.com, presenterades under årets första företagsdag på Textilhögskolan. Alla med förslag på jobb och fältstudieplatser
– Det finns ett stort intresse från företagen att medverka. Tyvärr så har textilbranschen fått dra ner på antalet anställda, vilket gjorde att många företag själva inte kan vara på plats. De skickade istället material till mig som jag kunde presentera, säger Agneta Nordlund Andersson, samverkansansvarig på Textilhögskolan och samordnare av företagsdagen.

Företagen FOV Fabrics, Franchetti och Berendsen Sourcing var dock på plats för att presentera sina verksamheter och var på jakt efter masterstudenter och praktikanter.
– Vi letar specifikt efter någon som kan praktisera som designassistent, deklarerade Andreas Franchetti, VD för Franchetti.

Nyfikna på Textilhögskolans kontakter

Textilekonomerna Emelie Fransson, Anna Eriksson och Filippa Vestberg studerar första året på utbildningen men ville ändå passa på att lyssna på företagen.
– Vi är främst ute efter att få veta vilka kontakter Textilhögskolan har, men också höra specifika erbjudanden på sommarjobb och praktikplatser, säger de tre studenterna.

De är alla överens om att det är positivt att företagen tar sig tid och presenterar sig för studenterna.
– Det är bra att få höra hur företagen tänker och hur de värdesätter oss som studenter. Det märks verkligen att de vill ha studenter från Textilhögskolan. 

Inte bara företag

Förutom företagen presenterades annan nyttig information för studenterna. Organisationen Miljöbron fanns på plats för att informera om hur de kan hjälpa till med praktikplatser och högskolans karriärvägledare Susanne Håkansson lärde besökarna hur de ska ”pimpa” sitt CV.
– Det verkar som studenterna uppskattar de här dagarna eftersom många kommer, de stannar hela dagen och allt material från företagen försvinner fort, säger Agneta Nordlund Andersson avslutningsvis.