Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Högskolan i Borås har förlängt gul nivå till och med 8 november. Gul nivå innebär att verksamheten fortgår men att fysisk kontakt ska minimeras så långt det är möjligt. Undervisningen sker på distans så långt det är möjligt. Håll dig uppdaterad.

2010-08-28 00:00

Ovanligt högt söktryck till högskoleingenjörsutbildningar i Borås


Aldrig tidigare har högskolan i Borås haft så stort söktryck till högskoleingenjörsutbildningarna som i år. 165 sökande hamnade i reservplatskön.

-Det visar på att vi i Borås har högskoleutbildningar som är attraktiva. Vi såg redan förra året en ökning, men i år är den rejält stor. Under de 20 år som Institutionen Ingenjörshögskolan har funnits har vi aldrig haft så många reserver till ingenjörsutbildningarna, säger Tomas Wahnström, biträdande prefekt på Institutionen Ingenjörshögskolan.

-Att våra utbildningar är attraktiva märks verkligen och de ger jobb. Våra högskoleingenjörer har hög anställbarhet. Boråsingenjörerna har en anställbarhet över medel i en undersökning från HSV, menar Hans Björk, prefekt.

Enligt en undersökning presenterad av branschorganisationen Sveriges ingenjörer i våras visar på att arbetsmarknaden för högskoleingenjörer är mycket god. Trots en lågkonjunktur med uppåt 10 procents arbetslöshet låg den för högskoleingenjörer på endast 1,5 procent i våras.

Se även nyhet från Högskoleverket: 2010-03-10 Utbildningarna som lättast leder till jobb 

Text: Solveig Klug