Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Högskolan i Borås har förlängt gul nivå till och med 8 november. Gul nivå innebär att verksamheten fortgår men att fysisk kontakt ska minimeras så långt det är möjligt. Undervisningen sker på distans så långt det är möjligt. Håll dig uppdaterad.

2010-12-17 09:30

Projekt prisat vid internationell konferens


Det VINNOVA-finansierade projektet ISSI belönades med andra pris på den internationella konferensen eChallenges 2010. Projektet syftar till att utveckla e-tjänster med fokus på de behov som boende, företag och offentlig verksamhet i inlandet har.

Örnsköldsviks kommun är ägare av projektet som leds av Torbjörn Johansson, Innovation Impact och Olov Forsgren, Högskolan Borås.

Projektet fick priset i konkurrens med 200 andra. Projektet beskrivs i konferenspublikationen ”ePower for the People – A Driver for Cross Sector Regional Development in Europe". Priset mottogs i en prisutdelning på VINNOVA den 22 november. Prisutdelare var Vinnovas generaldirektör Charlotte Brogren. 

Prisad för innovativa projekt

Det är andra gången som Olov Forsgren och Högskolan i Borås belönas med pris i eChallenges, som är den årliga konferens där forskare och praktiker på en internationell bas visar upp sina mest innovativa projekt.

Inget annat svenskt universitet har lyckats lika bra på denna arena, som ligger mitt i prick för Högskolan i Borås visioner och idéer om ett professionslärosäte.

Mer information om ISSI-projektet.

Bordebild/idealscenario

Text: Olov Forsgren
Foto: Jerker Andersson