Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Med anledning av rekommendationerna från regeringen har Högskolan i Borås ställt om till undervisning på distans, så långt det är möjligt. Detta gäller till terminsslut den 7 juni. Håll dig uppdaterad.

2010-01-19 08:15

Välj utbildning med hjärtat


Med jämna mellanrum presenteras undersökningar med framtidsyrken och överskottsyrken. I tidningen Metro kunde man den 24/11 2009 läsa att fackförbundet Saco har undersökt vilka yrken som kommer att vara efterfrågade 2014.

Framtidsyrken är enligt rapporten Apotekare och Arbetsterapeuter medan Beteendevetare och Bibliotekarie sägs vara överskottsyrken. Faktorer som påverkar är pensionsavgångar, politiska beslut och tekniska innovationer. Enligt artikeln är det viktigt att de som läser sista året på gymnasiet får veta hur läget på arbetsmarknaden ser ut men att det egna intresset är lika viktigt. Metros jobbexpert Kristian Borglund tycker inte heller att man ska bry sig så mycket om vad undersökningarna visar: ”Strunta i Seco. Välj utbildning utifrån vad du brinner för. Din passion och glöd ger dig mer än en akademisk rapport någonsin kan göra.”

Text: Helena Gjertz