Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Med anledning av rekommendationerna från regeringen har Högskolan i Borås ställt om till undervisning på distans, så långt det är möjligt. Detta gäller till terminsslut den 7 juni. Håll dig uppdaterad.

2010-05-19 12:02

Designerduon Eley och Kishimoto lovordar designstudenter


När Mark Eley och Wakako Kishimoto inte arbetar med företag som Hussein Chalayan , Louis Vuitton och Marc Jacobs, driver de framgångsrikt sitt eget märke Eley Kishimoto. Den 10-12 maj besökte de Borås för att opponera på framtidens designers – Textilhögskolans modedesignstudenter. Och de blev imponerade. – I Borås, mitt i ingenstans, finns internationellt konkurrenskraftigt arbete, säger Mark Eley.

Elva kandidatstudenter och en masterstudent fick sina examensarbeten bedömda och diskuterade av designerparet Mark Eley och Wakako Kishimoto när det var dags för årets avgångsstudenter att examineras.
– Standarden är genomgående hög, kommenterade Wakako Kishimoto studenternas kollektioner.

Mark Eley opponerar på Stina RandestadParet tyckte också att studenterna visade professionalism och mogenhet i sin kreativitet. Till vänster ses Mark Eley när han opponerar på Stina Randestads kollektion. 

Idén att bjuda in designerparet kommer ifrån Sara Andersson, modedesignstudent, som i somras praktiserade på Eley Kishimoto.
– Det är en stor ära för Textilhögskolan att få ”feedback” från Mark och Wakako, säger Pia Mouwitz, biträdande utbildningsansvarig för modedesign- och masterutbildningen.

Avgångsstudenternas examensarbeten kan ses på Textilmuseet den 3-4 juni under ett antal modevisningar. Läs mer på www.hb.se/ths/exit10.

Elin Klenvars kollektion
Elin Klenvars kollektion i bakgrunden med Wakako Kishimoto och Mark Eley som opponenter. 

Text: Therese Rosenblad 
Foto: Gustaf Nygren