Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Med anledning av rekommendationerna från regeringen har Högskolan i Borås ställt om till undervisning på distans, så långt det är möjligt. Detta gäller till terminsslut den 7 juni. Håll dig uppdaterad.

2010-05-19 10:37

Ingenjörer utan gränser förändrade livet för IH-student


I mitten på 2000-talet kom Lars Pakarinen, dåvarande student på Institutionen Ingenjörshögskolan, i kontakt med Ingenjörer utan gränser och hans arbete utomlands förändrade hans syn på livet. – Det är en fantastisk möjlighet att få se hur mycket man kan betyda för människor med den kunskapen vi bär på. För många har det gett helt nya infallsvinklar och passion för sin framtida yrkesroll. Och naturligtvis en chans att få göra något gott, säger Lars Pakarinen.

Lars Pakarinen studerade till Kemiingenjör med ekologisk inriktning samt påbyggnadsutbildningen Entreprenörskap och affärsdesign på Högskolan i Borås åren 2000-2004 och kom då i kontakt med Ingenjörer utan gränser (INUG) när INUG Sverige höll på att byggas upp 2002. För Lars var det självklart att vara en del av föreningen.
– Det kändes helt rätt! Jag har arbetat med liknande tankar och metoder i Västafrika, men nu fick jag vara med i ett större nätverk med alla de fördelar det har med sig, förklarar Lars Pakarinen.

Vad kommer att hända om någon student blir intresserad och vill veta mer?

– Jag kommer att höra av mig omgående för vidare information, samt att kalla till en träff så fort som möjligt, avslutar Lars Pakarinen.

Fakta: Ingenjörer utan gränser bildades för 25 år sen, men det var först i början på 2000-talet som föreningen fick fäste i Sverige. Idag finns lokala föreningar i Stockholm, Uppsala, Lund, Linköping, Skövde, Göteborg och Borås. Föreningens mål är att vara en mötesplats för alla som vill bidra till överföring av teknisk och vetenskaplig kunskap för att människor i fattiga länder och regioner.
Stödja människor i utvecklingsländerna i deras ansträngningar att förbättra sin livskvalitet och bidra till en ekonomiskt och ekologiskt hållbart samhälle.

Läs mer här:
www.boras.inug.nu
www.ewb-international.org/

eller ta kontakt med Lars Pakarinen:
lars@borasnet.se
0737-705233

Text: Kristoffer Lidén Foto: Privat