Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Högskolan i Borås har förlängt gul nivå till och med 8 november. Gul nivå innebär att verksamheten fortgår men att fysisk kontakt ska minimeras så långt det är möjligt. Undervisningen sker på distans så långt det är möjligt. Håll dig uppdaterad.

2010-11-09 08:20

Smakfull statistik om lärarutbildningen


Den 8 november var det kalas på Sandgärdet utanför högskolebiblioteket. Institutionen för pedagogik bjöd sina studenter på tårta efter att en alumniundersökning visar att Lärarutbildningen på Högskolan i Borås fått toppresultat.

Undersökningen har gjorts på 25 lärosäten bland tidigare lärarstudenter, så kallade alumnis, som tog examen 2007/2008. Frågorna som ställdes rörde bland annat hur nöjda de var med utbildningens innehåll.
– Inte nog med att vi hade bäst svarsfrekvens – Högskolan i Borås har fått bäst betyg inom de flesta områdena. På de frågorna vi inte var bäst på, har vi fått en andraplacering, inledde prefekt Lars-Erik Olsson tårtkalaset med.

Särskilt nöjda var de tidigare studenterna med kunskaperna om: att planera och genomföra undervisning, förmåga att förankra den demokratiska värdegrunden och samarbete inom högskolan.  Positivt i undersökningen är också att 90 % av de tillfrågade skulle rekommendera utbildningen till andra.

Mingel

 

Tryggt med bra resultat

Sanna Andersdotter och Ann-Sofie SolstrandTvå, av de cirka 250 studenter som ville fira med tårta, var Sanna Andersdotter och Ann-Sofi Solstrand. De studerar sista terminen på lärarutbildningen med svenskdidaktisk inriktning

– Detta var ett trevligt initiativ. Det känns nästan som om vi blir firade, eftersom vi snart tar examen, säger de båda studenterna och skrattar.

– Det känns väldigt tryggt att tidigare studenter som är ute och jobbar är så nöjda med utbildningen, säger Sanna Andersdotter.

Text och foto: Therese Rosenblad