Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Högskolan i Borås har förlängt gul nivå till och med 8 november. Gul nivå innebär att verksamheten fortgår men att fysisk kontakt ska minimeras så långt det är möjligt. Undervisningen sker på distans så långt det är möjligt. Håll dig uppdaterad.

2010-09-16 07:00

Beslut om examensrättigheter närmar sig


Högskoleverket genomför just nu hearings av de lärosätena som söker examensrättigheter för lärarutbildningar. Genom intervjuer får de chans att förtydliga de skriftliga ansökningarna som lämnades in i slutet av juni. I tisdags, den 14 september var Högskolan i Borås (HB) på plats i Stockholm.

Sammanlagt var 31 medarbetare från HB på Högskoleverket i Stockholm för att intervjuas av tre olika bedömningsgrupper - en för varje sökt examen. HB söker examensrättigheter för förskollärare, grundlärare och ämneslärare. 
– De ställde frågor på både övergripande- och detaljnivå, säger Iréne Arvidsson, studierektor på Institutionen för pedagogik och fortsätter:

– Det var 31 nöjda, om än lite trötta, personer som åkte hem i tisdagskväll. Alla har gjort sitt yttersta med stort engagemang och mycket entusiasm.

Högskoleverket, med den nya kanslern Lars Haikola i spetsen, förväntas fatta ett beslut om rättigheterna den 16 december. 

Sitter i soffan i väntan på hearing
I väntan på bedömningsgruppen.  

Text: Therese Rosenblad
Foto: Iréne Arvidsson