Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Med anledning av rekommendationerna från regeringen har Högskolan i Borås ställt om till undervisning på distans, så långt det är möjligt. Detta gäller till terminsslut den 7 juni. Håll dig uppdaterad.

2010-09-21 10:30

Forska på lunchen


Fredagen den 24 september erbjuds macka och forskning till lunch på Högskolan i Borås. Högskolan är återigen med och arrangerar Europas största vetenskapsfest – ett evenemang som sker samtidigt i 32 länder. – Det går fortfarande att anmäla sig till någon av våra tre parallella lunchföreläsningar, berättar Johanna Avadahl, projektledare för ForskarFredag i Borås.

Lunchföreläsningarna inleds med ett gemensamt mingel kl. 11:50 på Sandgärdet, där högskolan bjuder på en lunchmacka. Därefter startar de tre parallella föreläsningarna som pågår 12:15-13:00.

Följande föreläsningar går att besöka:

  • Sociala medier som förändringskraft
    Jan Nolin, professor
  • Den slarvige företagsledaren – om Sven Erikson
    Lars G Strömberg, universitetslektor
  • Kriminell hotbild mot det globala godsflödet
    Daniel Ekwall, universitetslektor

– Anmälan är inte obligatorisk men uppskattas så att vi kan beräkna antalet lunchmackor, påpekar Johanna Avadahl. Men självklart går det också att bara titta förbi på föreläsningarna.

Förutom Forska på lunchen arrangerar även högskolan aktiviteten ”Låna en forskare”. Under fredagen kommer två forskningsbibliotekarier vara utlånade till en av Borås gymnasieskolor. Fler utlån kommer att ske under de kommande veckorna.

Mer information och anmälningsformulär finns på boras.forskarfredag.se


Text: Johanna Avadahl