Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Med anledning av rekommendationerna från regeringen har Högskolan i Borås ställt om till undervisning på distans, så långt det är möjligt. Detta gäller till terminsslut den 7 juni. Håll dig uppdaterad.

2010-09-27 10:15

Forskarlunch mättade kunskapstörst


Sociala medier, godshantering och en slarvig företagsledare stod i fokus när Forska på lunchen gick av stapeln på ForskarFredag den 24 september. Lunchföreläsningarna, som hölls av tre forskare från Högskolan i Borås, drog närmare 100 personer till högskolan.

Före föreläsningarna bjöds det på lunchmacka och besökarna minglade förväntansfullt.

Anna Lorentzon och Richard Ericsson

Anna Lorentzon och Richard Ericsson från Swedac hade sett annonserna om Forska på lunchen i Borås Tidning och blivit intresserade.
– Vi ska lyssna på Jan Nolin och hans föreläsning om sociala medier som förändringskraft. På Swedac är vi själva i startgroparna med sociala medier så det här passade bra, berättar Anna Lorentzon.

– Vi är intresserade av hur vi kan agera i sociala medier, både när det gäller att bevaka vad som händer i ämnen som rör oss men också för att kunna bemöta det som skrivs, säger Richard Ericsson.
– Det är roligt att det ges möjlighet till aktiviteter som denna på högskolan, och vi kommer gärna fler gånger.

Intresserade besökare

Daniel och JohanTvå andra besökare var civilekonomstudenterna Daniel och Johan som såg fram emot en intressant föreläsning om den kriminella hotbilden mot det globala godsflödet.

2010-09-27_FF_3Föreläsningen hölls av universitetslektor Daniel Ekwall, som var nöjd efter passet.
– Besökarna var intresserade och ställde frågor.

 

Fakta

Den 24 september är i hela EU utlyst som Researchers’  Night och aktiviteter pågick samtidigt i 32 länder runt om i Europa. I Sverige samordnas aktiviteterna under namnet ForskarFredag och arrangerades på 22 orter.

2010-09-27_FF_4

Text: Johanna Avadahl
Foto: Therése Svenberg/Johanna Avadahl