Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Med anledning av rekommendationerna från regeringen har Högskolan i Borås ställt om till undervisning på distans, så långt det är möjligt. Detta gäller till terminsslut den 7 juni. Håll dig uppdaterad.

2010-09-20 13:00

Spännande ämnen under höstens designseminarier


För tredje terminen i rad är det nu åter dags för Textilhögskolans designseminarier. Varje tisdag under hela hösten kommer många intressanta ämnen behandlas.

 – Höstprogrammet startar den 21 september med en rapport i ord, film och bilder från årets möbelmässa i Milano, berättar Anna Persson, doktorand och samordnare av designseminarierna.

Seminarierna fungerar som en öppen mötesplats, där intressanta gäster inbjuds att diskutera och presentera aktuella ämnen inom design, konst, arkitektur, kommunikation, musik och konstnärlig forskning etc.
– I höst kommer vi också få se och höra om spännande textila lösningar såsom stickade värmeelement och textila dammsugare samt om biomimetik -  material och konstruktioner som är inspirerade av naturen, säger Anna Persson

Fakta

Seminarierna äger rum varje tisdag eftermiddag mellan 13:00-14:30, i rum 473 på Textilhögskolan om inget annat anges i programmet. Programmet hittar du på www.hb.se/ths/designseminars eller så klickar du dig vidare från Textilhögskolans webbsida (se bannern i vänster kant). Seminarierna hålls på engelska.

Tidigare föreläsare har bland annat varit Henrik Vibskov, Mika Sutomi och Masayo Ave. 

Text: Therese Rosenblad