Huvudmeny

2011-11-23 06:00

Klart för utlandspraktik i vår


Sju lyckliga studenter har beviljats Erasmus praktikstipendium för våren 2012. Studenterna kommer packa sina väskor för att resa till Irland, Grekland, Danmark, Norge, Belgien, Italien och England. För dig som också är intresserad av utlandspraktik finns det fortfarande platser kvar att söka!

siluetter av människor

Helena Gjertz, internationell koordinator på högskolan, gratulerar de sju studenter som har beviljats stipendium och berättar att det fortfarande finns möjlighet att söka.

- Det finns ett fåtal stipendier kvar, så än finns en chans att få spendera nästa termin utomlands. Jag bedömer ansökningarna efter hand de kommer in, så det är först till kvarn som gäller, säger Helena Gjertz.

För den som vill göra din praktik under sommaren eller hösten 2012 är nästa ansökningsomgång den 1 juni. Helena Gjertz passar även på att uppmana kvinnliga studenter inom natur, teknik och IT att ansöka för ett så kallat Witec-stipendium

Merit inför arbetslivet

Fredrik Snygg är 21 år och läser sitt andra år på utbildningen för organisations- och personalutvecklare (OPUS).

Vad tycker du bäst om med utbildningen?

- Det är helheten. Studieklimatet, lärarna och kurskamraterna är riktigt bra. Det är betydligt högre nivå än vad man är van vid sedan tidigare studier.

Var ska du spendera din utlandstermin?

- Jag ska göra praktik i Kent, för ett företag som heter Studio Solutions.

Varför valde du att åka till England?

- Jag har alltid gillat England, så jag chansade, sökte och fick stipendiet.

Var det komplicerat att ansöka?

- Nej inte alls. Det gick väldigt smidigt och enkelt. Det är verkligen något jag uppmanar alla att göra om man får chansen.

Vad förväntar du dig från praktiken?

- Att få en värdefull merit som jag kan bära med mig i hela mitt professionella yrkesliv. Men också att få möjlighet att använda och utveckla mina kunskaper jag fått från högskolan.

Vilka kunskaper tar du med dig från Borås?

- Massvis. Framförallt rekryteringskunskaper och intervjuteknik eftersom det till stor del är det jag kommer att arbete med i England. Det ska bli otroligt spännande att få en chans att använda och utveckla mina kunskaper i yrkeslivet.

Paulin Nande