Huvudmeny

2011-11-09 13:22

Undervisning i digitala miljöer


När den nya omgången av kursen 'Lärande möjligheter i digitala miljöer' drog igång för hösten skedde undervisningen från tre helt skilda platser. Undervisningsformen är möjlig tack vare webbkonferenssystemet 'Adobe Connect Pro'.

Thomas Ruhtenberg framför dator

Tobias Ruhtenberg inledde kursen på direktlänk från Kenya. Undervisningen fortsatte sedan med videoupptagning från Catarina Player-Koro och Lotta Wanks föreläsningar i Borås. Vid samma tillfälle fick kursdeltagarna även en lektion i mobilt lärande av Mats Larsnäs, som befann sig i Kungsbacka.

- Vi har använt oss av tekniken tidigare. Till en början hade jag inte så höga förväntningar men nu tycker jag att det fungerar bättre och bättre, säger Tobias Ruhtenberg.

Den här gången var det lite extra spännande då Tobias Ruhtenberg befann sig i Afrika. Som kursansvarig var det lite nervöst att förlita sig på tekniken. I efterhand kunde han dock konstatera att det fungerar bra att bedriva undervisning från olika världsdelar.

- Fast man kan förstås inte jämföra det med ett vanligt seminarium där alla sitter i samma rum. Den digitala undervisningen kräver mer fokus från deltagarna, avslutar Tobias Ruhtenberg.

Läs mer på Tobias Ruhtenbergs blogg

Funktionen för kommunikation