Huvudmeny

2011-03-07 12:49

Höstens smarta arena för konst, design och teknologi


New media art, digital arkitektur, smart textiles och interaktionsdesign. Att applicera teknologi på konst och design är större än någonsin. I november 2011 möts forskare från hela världen, under den internationella konferensen Ambience 11 i Borås för att byta idéer och erfarenheter. – Med Smart Textiles som ett av Textilhögskolans stora forskningsområden är Borås en utmärkt plats för att en konferens på det här temat, säger Agneta Nordlund Andersson, Chair Organization Committee.

Det är den tredje upplagan av Ambience som förverkligas den 28-30 november. Nytt för i år och ganska unikt, är att forskare kan skicka in mer än papers.
– Vi vill att man ska skicka in utställningsobjekt som ska vara en del av den utställning som kommer att finnas i anslutning till konferensen, säger Agneta Nordlund Andersson.

Banbrytande talare och syntjunta

Konferensens key note speakers, Alex Andriaansen, Jenny Sabin, Anna Kindvall och Lars Gustav Midböe är samtliga banbrytande inom sina respektive områden. De kommer diskutera framtidens utmaningar för hur teknologi och konstnärliga arbeten ska samspela.  
– Det kommer bli oerhört spännande föreläsningar och ett unikt tillfälle att få ta del av olika discipliner på en och samma gång.

Även underhållningen kommer att gå i teknikens tecken. Syntjuntan är en grupp kvinnor som själva bygger sina instrument och spelar konstnärlig experimentell musik. 

Konferensen Ambience 11 är ett samarbete mellan Högskolan i Borås, Tampere University of Technology och Smart Textiles.

Papers eller utställningsförslag ska skickas in senast den 1 april.

Läs mer om Ambience på www.ambience11.se

Text: Therese Rosenblad 
Foto: Erik Wasselius