Huvudmeny

2011-05-06 09:25

All världens smaker på internationella basaren


Det blev trångt i Vardagsrummet på Sandgärdet när den internationella basaren slog upp dörrarna på onsdagen. Högskolans internationella studenter bjöd på mat, musik och dans samridigt som de sålde hantverk från alla sina olika hörn av världen. – Det var en helt fantastiskt dag! Högskolan har studenter från många olika delar av världen och att få hylla det på det här sättet tyckte jag var underbart, säger Emma Bergstedt, som är internationell koordinator och en av dem som anordnade dagen.

International Bazaar - Bali dance

Bali dance – en av många traditionella danser som visades upp under dagen.

International Bazaar - mat

Det bjöds på mat från till exempel Indien, Kina, Indonesien och Thailand.

International Bazaar - Sothea and Fredrik

Sothea Sor och Fredrik Stålbrand, som båda läser första året på affärsingenjörsutbildningen, minglade runt bland alla besökare på basaren.

– Det här är en jättebra grej tycker jag, och maten är väldigt god, sa Fredrik Stålbrand som smakade på det indonesiska köket.

International Bazaar - Nalini handmålning

Nalini Kolar Srinivas är från Indien och läser en master i Industriell bioteknik vid Institutionen Ingenjörshögskolan. På basaren erbjöd hon besökare handmålning, en konst hon praktiserat i tio år.

– Det finns inga knep för att bli bra, det är bara att öva och öva, säger hon.


International Bazaar - Thailand

Chuthathip Siripong, Chanerim Maneechansook, Supansa Youngsukkasem och Supusanee Dulyakasem bjöd på thailändsk mat, både varmrätter och dessert, som de lagat själva.

International Bazaar - Rumänien

Anca Marina från Rumänien kom till Borås och Institutionen biblioteks- och informationsvetenskap/Bibliotekshögskolan 2009 som Erasmus-student. Hennes stora hobby är att göra och sälja smycken i lera. 

International Bazaar - Sverige

Sverige fanns också representerat på den internationella basaren. Amilia Tångne läser Textil produktutveckling och entreprenörskap på Textilhögskolan och sålde väskor, halsdukar och förkläden.

Text och foto: Ida Borenstein