Huvudmeny

2011-07-28 13:25

Modedesignstudenter redo för Stockholm


Böljande tyger som varvas med strama konturer, uppseendeväckande former och oväntade material. Sobra färger som kombineras med svart och vitt, och ett fåtal starka färgklickar. Textilhögskolans modedesignstudenter är redo för Stockholms modevecka.

Det börjar bli en tradition. För andra året i rad visas modedesignstudenternas examensvisning i Stockholm.

– Det är viktigt att vara på plats under modeveckan. Pressen, framtida arbetsgivare och samarbetspartners är där så det är viktigt att få visa upp sig, säger Josefin Strid, en av årets avgångsstudenter som dessutom är i final i Moderådets tävling  ’Årets Rookie’.

Förra årets studenter banade vägen i fjol genom att visa upp sig på modeveckorna i Stockholm och London. Årets avgångsstudenter är inte sena att ta efter.

– Syns man inte, finns man inte. Att förlägga examensvisningen under modeveckorna öppnar upp möjligheten till fler kontakter, vilket givetvis är viktigt inför framtiden.

I år deltar även masterstudenter i modedesign och Josefin Strid lovar att publiken inte kommer bli besviken.  

– Vi på kandidatnivå har kollektioner med ett generellt hårdare uttryck medan masterstudenterna är mer mjuka i sin framtoning. Visningen har en stor variation och varje student är unik i sitt uttryck.

Turnén fortsätter senare till ’London Fashion Week’ i september med visning på Vauxhall Fashion Scout.

Modedesignstuderande Sofi Svensson Modedesignstuderande Sofi Svensson Modedesignstuderande Sofi Svensson Modedesignstuderande Sofi Svensson

Fakta

Den 11 augusti kl. 12:00 visar modedesignstudenterna examensvisningen på Fashion Pavilion i Kungsträdgården i Stockholm.