Huvudmeny

2011-08-09 08:08

Josefin Strid blev inte Årets Rookie


Josefin Strid blev inte Årets Rookie. Textilhögskolans duktiga modedesignstudent som precis tagit examen är mycket het i modevärlden just nu och var en av de nominerade i den prestigefyllda tävlingen Årets Rookie. Tyvärr vann hon inte.

Outfit ur Josefin Strids examenskollektion.

Josefin Strid säger dock till TV4 att hon är trots allt nöjd med all uppmärksamhet som hon fått. Modeveckan har precis börjat i Stockholm. Modevisningarna avlöser varandra och Josefin Strid är en av modedesignerna som visar sina kollektioner.  Hon säger bland annat att hon nu lagt tävlingen bakom sig och lägger all kraft på att utveckla sitt märke ytterligare.

Nomineringen betyder ändå mycket för hennes karriär. Josefin Strids plagg är allt annat än traditionella. De sticker ut, speciellt herrkläderna som alla har feminina inslag, det märktes inte minst i hennes examenskollektion.

Under onsdagen den 10 augusti visar hon sina plagg i en egen catwalk på Café Opera och under torsdagen visas hennes examenskollektion tillsammans med övriga avgångsstudenter från Textilhögskolans modedesignutbildning i en visning i Kungsträdgården.

Text: Annie Andréasson
Porträttfoto: Henrik L Bengtsson
Foto från kollektionen: Jan Berg