Huvudmeny

2011-09-05 10:41

Skoluniform i ny design


Hur skulle du designa en skoluniform? De nya studenterna på Textilhögskolan vet precis. Under en heldags workshop fick alla som inleder sina utbildningar under hösten utforma förslag på hur skoluniformer för tjejer och killar kan se ut. Dagen avslutades med en modevisning inför varandra, lärarna och övrig personal på Textilhögskolan.

Workshopen som i år inföll den 31 augusti, är ett stående inslag och en av flera aktiviteter under introduktionsveckorna på Texilhögskolan och Högskolan i Borås som ska välkomna nya studenter. 

Arbetet drogs i gång med att alla delades upp i grupper för att blanda studenterna oavsett vilken utbildning de ska studera. Gabriella Vellejos, modedesign, Linda Dehkla, modedesign, Camilla Forslund, textilingenjör och Miriam Johansson, butikschef berättar att de utformade underdelen först, men hade dåligt med idéer för överdelen.
– Uppgiften var att det skulle finnas en röd tråd mellan tjej- och killuniformen. Då bestämde vi oss för en tydlig röd tråd; plaggen fick sitta ihop, förklarar Gabriella Vallejos.

Tvilling-uniform
Miriam Johansson, Linda Dehkla, Camilla Forslund och Gabriella Vallejos vill ha en tydlig röd tråd mellan de båda skoluniformerna. 

Tankarna, symaskinerna och saxarna gick på högvarv när skoluniformerna utformades. 

Sysalen

vy över sysalen

I väntan på att modevisningen ska börja

Spex inför modevisningen

Sedan var det dags

Modevisning

Text: Therese Rosenblad
Foto: Therese Rosenblad och Pia Mouwitz