Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Högskolan i Borås har förlängt gul nivå till och med 8 november. Gul nivå innebär att verksamheten fortgår men att fysisk kontakt ska minimeras så långt det är möjligt. Undervisningen sker på distans så långt det är möjligt. Håll dig uppdaterad.

2011-04-29 08:03

BLR nominerad till utmärkelsen Årets bibliotek 2011


Varje år sedan 1986 har fackförbundet DIK utsett Årets bibliotek. I år är Bibliotek & läranderesurser ett av de tre nominerade biblioteken.

Under åren har olika slags bibliotek fått utmärkelsen Årets bibliotek. Exempelvis fick Sandvikens folkbibliotek utmärkelsen 2010. Juryn bedömer verksamheten utifrån varje biblioteks förutsättningar och tittar särskilt på kriterier som användarvänlighet, organisation, stabilitet, kreativitet, utveckling, bestånd och förankring bland kunder/användare i samhället.

Juryns motivering lyder: Bibliotek och läranderesurser arbetar både nära och aktivt med Högskolans utbildningar, forskning och ledning. Det föredömliga samarbetet mellan institutioner och bibliotek sätter alltid studenten och lärandet i centrum. Biblioteket används flitigt av studenterna vilket märks bland annat på ökat besöksantal. Biblioteket har en aktiv roll i Högskolans strategiska utveckling.

De två andra nominerade biblioteken är Norrköpings stadsbibliotek och Internationella biblioteket i Stockholm. Utmärkelsen delas ut på Bok- och biblioteksmässan i Göteborg i september.

 

 

Text: Svante Kristensson