Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Med anledning av rekommendationerna från regeringen har Högskolan i Borås ställt om till undervisning på distans, så långt det är möjligt. Detta gäller till terminsslut den 7 juni. Håll dig uppdaterad.

2011-04-05 16:26

Experimentella perspektiv i årets examensutställning


Textilhögskolans studenter har nu påbörjat arbetet inför årets examensutställning. I år deltar ett 40-tal studenter från textil- och modedesignutbildningarna på både kandidat- och masternivå. Utställningen brukar varje år dra stor publik och visas, precis som förra året, på Textilmuseet i Borås.

Just nu växer avgångsstudenternas sista designprojekt fram ur olika inspirationskällor och arbetsmetoder. Utställningen visar att textil och mode inte bara handlar om konsumtion och kläder, utan innefattar konstnärliga influenser såväl som tekniska och experimentella textila perspektiv.

Den 31 maj hålls pressvisning och allmänheten välkomnas med invigning dagen därpå, 1 juni.

Datum: 

  • Pressvisning: 31 maj kl 11:00, lunch kl 12:00 och modevisning kl 13:30 
  • Invigning för allmänheten: 1 juni Utställningen är öppen till och med 31 augusti. Se öppettider på www.boras.se/textilmuseet

Mer information: 

Textilhögskolan: Jutta Larsson, student och presskontakt tfn: 0739911191 jutta_l@hotmail.com Textilmuseet: Eva Blomqvist, intendent, 033-35 89 56, eva.blomqvist@boras.se

Bilder och information om några av studenternas arbeten finns i vårt pressrum på MyNewsDesk.
 

Text: Ida Borenstein
Bilder: Studenternas privata