Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Med anledning av rekommendationerna från regeringen har Högskolan i Borås ställt om till undervisning på distans, så långt det är möjligt. Detta gäller till terminsslut den 7 juni. Håll dig uppdaterad.

2011-04-21 14:25

IDAs utbildningar populärare än någonsin


Två av IDAs utbildningar placerar sig på listan över de mest sökta utbildningarna i landet.

Fasaden på byggnaden på SandgärdetI år är det fler sökanden än någonsin till landets högskolor och universitet. Fastighetsmäklarutbildningen och Civilekonomprogrammet på IDA placerar sig på listan över de mest sökta utbildningarna i landet enligt anmälningsstatistik från Verket för högskoleservice (VHS). 

Barney Fyman som är ansvarig för fastighetsmäklarutbildningen vid Högskolan i Borås, kommenterar ansökningsstatistiken.

-Vi är mycket glada över att så många studenter vill läsa fastighetsmäklarutbildningen vid Högskolan i Borås. Vi jobbar hårt med att kontinuerligt utveckla och förbättra utbildningen. Med våra täta och nära kontakter med mäklarbranschen erbjuder vi våra studenter en gedigen och spännande utbildning inför deras yrkesliv som fastighetsmäklare.

Totalt sökande på Fastighetsmäklarutbildningen är 2798 varav 845 har utbildningen som sitt förstahandsval. Utbildningen har 50 platser att fördela.

För Civilekonomprogrammet är  det 1978 sökande varav 193 stycken har prioriterat den i första hand och på denna utbildning erbjuds 120 platser.

Text och foto: Camilla Carlsson