Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Med anledning av rekommendationerna från regeringen har Högskolan i Borås ställt om till undervisning på distans, så långt det är möjligt. Detta gäller till terminsslut den 7 juni. Håll dig uppdaterad.

2011-02-11 14:55

Josefin Strid vidare i "Årets Rookie"


I dag, den 11 februari, offentliggjordes att Josefin Strid, modedesignstudent på Textilhögskolan är en av fem som går till final i Moderådets tävling "Årets Rookie".

I slutet av november 2010 utsågs tolv kandidater i Moderådets stipendietävling "Årets Rookie". Josefin Strid samt Erik Tillkvist, student på magisterutbildningen Fashion Management var två av de nominerade. 

I samband av invigningen av Rookies showroom, där alla nominerade ställer ut 11-12 februari presenterades vilka fem som gått vidare till final.  Vem som slutligen utses till "Årets Rookie 2011" avgörs under Stockholm Fashion Week 8-14 augusti.

Bilden till höger är från Josefin Strids visning under Stockholm Fashion Week 1 februari i år. 

Du kan läsa mer om Josefin Strid och Erik Tillkvist i Borås Tidnings modebilaga som utkommer den 5 mars. Modebilagan är ett samarbete mellan Borås Tidning och Textilhögskolan. 

Se Josefins Strids kollektioner på josefinstrid.com
Se Erik Tillkvist kollektioner på tangled-garment.com

Läs mer om Årets Rookie

Text: Therese Rosenblad
Foto: Rikkard Häggbom