Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Med anledning av rekommendationerna från regeringen har Högskolan i Borås ställt om till undervisning på distans, så långt det är möjligt. Detta gäller till terminsslut den 7 juni. Håll dig uppdaterad.

2011-06-21 08:58

Moderna upptäcktsresande


Studenter från Högskolan i Borås, Göteborgs universitet, Chalmers Tekniska Högskola, Högskolan Väst och Högskolan i Skövde deltog i Västsvenska handelskammarens tävling ’Mission Possible’. Ett av de mest spännande projektbidragen stod högskolans ekonomistudenter Jessica Johansson och Anders Nordkvist för.

Hallå där…


…Jessica Johansson och Anders Nordkvist vinnare av Västsvenska handelskammarens projekt 'Mission Possible'.

Grattis till utnämningen! Hur känns det?

- Det känns fantastiskt roligt och spännande att få den här möjligheten att göra något vi båda brinner för och samtidigt kunna bidra till näringslivets tillväxt i Västra Götaland.

Vad innebär vinsten?

- Vinsten innebär att vi kommer få resa runt till olika ställen i världen och hitta inspiration. Planerat avresedatum är den första augusti.

Kan ni beskriva ert vinnande projektbidrag?

- Vi vill undersöka konfektionsindustrin och dess möjligheter. Vi kommer att besöka Italien och Indien för att se hur de arbetar. Tanken är att vi ska leta efter framgångsrika koncept och ta med de goda exemplen hem till Borås och Västsverige. 

- Med vårt projekt hoppas vi kunna ge näringslivet ett bredare perspektiv och bidra med nya idéer inom textilindustrin. Med rätt kunskap är allt möjligt! Våra fokusområden är kvalitet, passform, hållbarhet, design och distributionskanaler. 

Varför tror ni juryn föll för er idé?

- Förmodligen såg dem vårt stora intresse för konfektion. Juryn tyckte att vi var väl förberedda. De gillade både vår idé och presentation.

Vad har ni för förväntningar på sommaräventyret?

- Att få uppleva spännande och inspirerande möten. Vi kommer säkert ha massa intryck att berätta om!

Hur kan man följa ert upptäcktsresande?

- Man kan följa vår resa på via vår sida på Facebook, ’Mission Possible Team Borås Uni’. Vi kommer även att blogga för Borås Tidning.

Vi lovar att hålla utkik efter er. Lycka till med allt, så hörs vi igen i höst!

Anders Nordkvist och Jessica Johansson

Information om 'Misson Possible':
Syftet med projektet är att få ett internationellt perspektiv på det västsvenska näringslivets utvecklingsmöjligheter .Priset är att under fyra till sex veckor resa till två valfria destinationer och studera sin utvalda idé. Handelskammaren står, tillsammans med medverkande partners för flyg, boende och mat. Under resans gång rapporterar de upptäcktsresande studenterna hem genom bloggar, sociala media och videoinlägg. Under Handelskammardagarna den 13-14 oktober 2011 presenterar studenterna sina resultat. 
Läs mer

Funktionen för kommunikation