Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Med anledning av rekommendationerna från regeringen har Högskolan i Borås ställt om till undervisning på distans, så långt det är möjligt. Detta gäller till terminsslut den 7 juni. Håll dig uppdaterad.

2011-06-16 11:00

Rörande avtackning av rektor i blått


För tio år sedan kom Lena Nordholm till Högskolan i Borås som prorektor och onsdag den 15 juni 2011 var det dags för ”damen i blått” att säga adjö. Sandgärdets vardagsrum fylldes snabbt på under eftermiddagen och presentbordet dignade av blommor och paket från de 260 gästerna från högskolan och det omgivande samhället.

Mat och mingel på Lena Nordholms avtackning

Bland mingelbord med vita dukar och en somrig buffé var det många som ville få en pratstund med Lena Nordholm och det ena känslosamma talet avlöste det andra.

Andreas Henriksson och Lena Nordholm

Studentkårens ordförande Andreas Henriksson tackade för tiden som varit och för en bra dialog mellan lärosäte och studenter.

Present från Funktionen för kommunikation

Lena Nordholm blev glatt överraskad när Funktionen för kommunikation (fd Informationsavdelningen) lämnade över sin present - en bok med rektorns alla blogginlägg samlade: Lena's blog 2005-2011.

Björn Brorström och Lena Nordholm

Rektors tacktal avslutades med att efterträdaren Björn Brorström fick en symbolisk stafettpinne i form av en boomerang.

Fler bilder från avtackningen kommer att finnas i nästa nummer av Veckobladet.

Text: Ida Borenstein
Foto: Therése Svenberg