Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Högskolan i Borås har förlängt gul nivå till och med 8 november. Gul nivå innebär att verksamheten fortgår men att fysisk kontakt ska minimeras så långt det är möjligt. Undervisningen sker på distans så långt det är möjligt. Håll dig uppdaterad.

2011-03-25 09:15

Ny kårstyrelse vald


I tisdags valdes den nya styrelsen för Studentkåren i Borås. Ordförande för 2011/2012 blir Klara Jennische, just nu student på Institutionen Biblioteks- och informationsvetenskap/Bibliotekshögskolan. – Mitt mål är att få fler studenter att bli medlemmar i studentkåren.

Malin Alm och Klara Jennische

Klara Jennische (till höger) har under det senaste året arbetat som informationsansvarig på studentkåren och börjar som ny ordförande den 1 juli.
– Jag vill arbeta vidare för att stadga och förbättra studentkårens verksamhet. Jag hoppas att under året bland annat kunna verka för fler medlemsaktiviteter.

Valberedningens motivering löd: ”För att med tidigare erfarenhet av kårstyrelsearbete och visioner om ökat samarbete mellan sektionerna kunna ena och engagera kåraktiva studenter och driva frågor på ett från Studentkåren i Borås-baserat sätt över och mellan sektionerna och institutionerna. För vilja och konkreta tankar för att föra ut Studentkåren i Borås och vad Studentkåren i Borås gör till fler studerande vid Högskolan i Borås.”

Vid sin sida kommer Klara Jennische att ha vice-ordförande Malin Alm (till vänster på bilden ovan), student vid Institutionen för data- och affärsvetenskap. I valberedningens motivering stod: ” För att med ett brinnande intresse för utbildningsfrågor kunna arbeta för studenternas bästa och att med struktur, planering och organisation kunna leda och driva utbildningsfrågor och allmänna frågor som rör Studentkåren i Borås.”.

Text: Johanna Avadahl
Foto: Studentkåren i Borås