Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Med anledning av rekommendationerna från regeringen har Högskolan i Borås ställt om till undervisning på distans, så långt det är möjligt. Detta gäller till terminsslut den 7 juni. Håll dig uppdaterad.

2011-11-17 15:15

Värsta romansen på alumniträff


I veckan som gått har den första alumniträffen för utländska akademiker ägt rum. Den började med många kramar då det var ett kärt återseende för många då de träffade sina gamla kursare och sina gamla lärare de haft under kursens gång. Kvällen avslutades med ett stort jubel då talaren Shaho Aulla gick ner på knä i slutet på sin presentation och friade inför alla till sin blivande brud.

Alumniträffen var för de som ingår i Invandrarakademin vilket är en behörighetsgivande kurs (ÖSA) plus ett projekt (Projekt Utländska Akademiker) som anordnas i samarbete med Arbetsförmedlingen, Länsstyrelsen och EFS. Representanter från alla dessa fanns på plats under kvällen. Kvällens konferencier var PUA:s projektledare Annika Malm.

Inbjuden talare var Sveriges Radio-journalisten Shaho Aulla som berättade om sin väg som ensamkommande flyktingbarn från Kurdistan till att arbeta som framstående journalist på Sveriges Radio. Shaho rörde oss både till tårar och skratt. Jublet blev totalt när han i slutet av sin berättelse bad sin flickvän komma fram på scenen. Han lovordade henne och sa att bakom varje framgångsrik man finns en framstående kvinna, sedan gick han ner på knä och friade.

Nazila Kaveh, före detta deltagare från PUA, pratade om sina erfarenheter från PUA-projektet till praktikplats som blev till fast anställning. En deltagare från den behörighetsgivande kursen, Ria Hanafi, berättade om sina studier vid Göteborgs Universitet och sitt jobb på SFI.

För underhållning stod Afrovikingz som spelade både under middagen och efter. De fick många att dansa loss spontant i afrikansk dans. Afrovikingz lärde också ut några danser vilket var mycket uppskattat bland festdeltagarna.

Åhörare på Alumniträff

Afrovikingz på Alumniträff

Kvinnlig talare på Alumniträff

Två Alumnibesökare