Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Med anledning av rekommendationerna från regeringen har Högskolan i Borås ställt om till undervisning på distans, så långt det är möjligt. Detta gäller till terminsslut den 7 juni. Håll dig uppdaterad.

2011-11-28 07:00

Citerad på CNN.com om transportsäkerhet


Nyligen citerades Daniel Ekwall, forskare inom logistik med fokus på transportsäkerhet på Institutionen Ingenjörshögskolan, på nyhetswebben CNN.com om dagens lastbilsrånare som kostar industrin enorma belopp.

Daniel Ekwall.Hur kommer det sig att du blev intervjuad av CNN?
-Jag vet faktiskt inte, men förmodligen har journalisten fått mitt namn genom de andra intervjupersonerna som jag känner till från min tid som anställd på DB Schenker. De andra intervjuade jobbar i samma problembransch, dvs. säkerhet vid transporter. Journalisten kände också till mina forskningspublikationer inom området.

Artikeln handlar bland annat om hur dagens transportrånare agerar i förhållande till den teknik transportföretagen använder idag för att skydda sin last. Daniel Ekwall menar i artikeln att tjuvar som ger sig på detaljhandeln är mer opportunistiska och i allmänhet inte så smarta. De skyr övervakningsteknik som de inte riktigt förstår sig på. Transportrånare å andra sidan är mer förberedda. De gillar teknik eftersom den är förutsägbar, de skyr istället människor och hundar.

Läs hela artikeln (på engelska)

Text: Solveig Klug