Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Med anledning av rekommendationerna från regeringen har Högskolan i Borås ställt om till undervisning på distans, så långt det är möjligt. Detta gäller till terminsslut den 7 juni. Håll dig uppdaterad.

2011-11-16 09:00

Högskolan nominerar två till STINT


Stiftelsen för internationalisering av högre utbildning och forskning (STINT) är ett utbytesprogram som låter högskolelärare vistas utomlands som gästlärare under en termin. Högskolan i Borås fick i år in två ansökningar för år 2012 och prorektor Martin Hellström nominerade båda två.

– Jag är mycket glad och stolt över att få nominera dessa två kompetenta medarbetare: Helena Bergmann Selander på Institutionen för pedagogik och Malin Nilsson på Institutionen Handels- och IT-högskolan.

Givande och tagande

Enligt Martin Hellström är det viktigt, inom ramen för internationalisering, med utbyte av erfarenheter. Dels att de som får stipendiet tillför något till den miljö de kommer, dels att de tar med något tillbaka. Det är också viktigt för att öka förståelse för studenter som kommer från andra länder.
– De som åker får också nya uppslag och infallsvinklar på hur man kan förändra och förbättra vår egen utbildning, säger Martin Hellström.

Nomineringarna gäller STINTs program Excellence in Teaching. Beslut om vilka sökande som har fått stipendium fattas av STINT i början av år 2012.

Text: Jonas Slättung